Laitasaaren historiasivusto 3 vuotta


Tunnistatko näitä ihania neitokaisia Oulujoen rannalla – klikkaa kuvaa isommaksi!

Aika rientää – mutta paljon on saatu aikaiseksi!

Kolmessa vuodessa sivustolle on koottu

  • historiikkeja yli 60 talosta ja useamman historiikki on viimeistelyä vaille valmis
  • sivuja yhteensä 420 kpl (mm. talosivut ja niiden kuva- ja tarinasivut)
  • artikkeleja 463 kpl (eli etusivun tarinoita – kaikki listattuina aakkosjärjestyksessä täällä – klikkaa linkkiä)
  • valokuvia 1.619 kpl

Tuona aikana sivustolla on

  • käyty yli 171.589 kertaa – viimeisen vuoden aikana n. 5.000 käyntiä kuukaudessa
  • käynyt yli 69.000 eri lukijaa
  • sivukatseluja yli 676.000
  • lukijoista 60% on uusia ja 40% sivustolla jo aiemmin käyneitä, eli uusien lukijoiden määrä on kasvanut viimeisen vuoden aikana.

Sivusto avattiin – lue artikkeli tästä; sivusto vuoden ikäinen – lue artikkeli tästä; sivusto kahden vuoden ikäinen – lue artikkeli tästä.

Suuret kiitokset kirjoittajillemme, Laitasaari-Seuran jäsenille, sekä kaikille muillekin jotka ovat edistäneet Laitasaaren kylän historiankeruuta! Seuran jäseneksi voit liittyä täältä (klikkaa linkkiä, avautuu uusi ikkuna) – tuet samalla toimintaamme!

Projektin tavoite on saada ensimmäinen osa kylähistoriikkia painettua kirjaksi – alustava aikataulu on talvi 2016.

Seuraavassa Laitasaari-Seuran hallituksen kokouksessa pohditaan myös, pidämmekö sivuston edelleen kaikille avoimena. Toinen vaihtoehto on että rauhoitamme sen vain jäsenille, jolloin kirjoittajat ehtivät paneutumaan tärkeimpään asiaan eli talohistoriikkeihin. Tätäkin asiaa voi ja saa kommentoida!


6 vastausta artikkeliin “Laitasaaren historiasivusto 3 vuotta”

  1. Haitanneeko tuo mitään, jos on avoin. Silloin ulkopuolisetkin voi lukea, mikähän oli ajatus, että vain jäsenet voi lukea.

    Solja: Jos sivusto on vain jäsenille, joille annetaan tunnukset sivustolle, vältymme mm. roskapostituksien valvonnalta; poistamme sivuston kommenteista päivittäin jopa 200 roskapostia. Saamme myös jatkuvasti sukututkimuspyyntöjä – ihmiset eivät lue mitä etusivulla sanotaan kohdassa Ohje ja Useasti kysytyt kysymykset. Kun huomautamme asiasta, tulee usein kipakkaa vastakommenttia sähköpostilla – meillä ei yksinkertaisesti ole aikaa noiden setvimiseen. Ajanpuutteesta tässä on kysymys ja jäseniltä olemme eniten apuja sivustolla saaneetkin. Kiitos heille!

    • Moro Solja.
      Blogi sivuston luku voisi olla avoin kaikille, mutta kommentointi mahdollista ,vain käyttäjätunnusta ja salasanaa vasten ,jotka saisi sivuston ylläpitäjältä erikseen hakemalla ,ja ehkä jotain kriteerejä pitäisi tuohon laittaa ,jotta ne saisi.
      Sukututkimus pyynnöille voisi perustaa oman kaikille näkyvän laatikon ,jonne omalla e-mail osoitteella voisi kirjautua ja jos joku haluaa heitä auttaa niin se olisi vapaa-ehtoista,netistähän löytyy yli 100 v.vanhat RK:t ja Henkikirjat digitoituina ja paljon muutakin ,niistä voisi sitten itsekukin tulkita mitä haluaa.

      Solja: Siinäpä se kun systeemi ei ihan kaikkeen taivu. Päästämme nyt läpi vain sellaiset kommentit, jotka selkeästi liittyvät kyläämme eli Laitasaareen. Muiden kysymysten paikka on esim. Suomen sukututkimusseuran SukuForum. Sivuston tarkoitushan on alusta lähtien ollut koota kylän historiaa ja sitten painattaa materiaali kirjoiksi. Eli tämä on vain apuväline tiedon keruuseen. Henkilöt jotka ovat eniten meitä urakassa auttaneet, ovat usein myös yhdistyksen jäseniä ja siten myös tukevat projektia. Kirjojen painatus ei ole ilmaista, eikä niiden painokuntoon saattaminenkaan. Laitasaari-Seurassa on tällä hetkellä vähän vajaa 100 jäsentä ja se on todella vähän siihen nähden kuinka paljon sivustolla käy lukijoita päivittäin.

      P.S. Tämä oli muuten 12938:s kommentti sivustolle, huomaa linkistä.

    • Hyvin perusteltu vastaus. En tiennytkään, kuinka paljon roskapostia tulee ja Laitasaari sivustoille kuulumattomia pyyntöjä.

  2. Voisiko olla niin että avoin katselu ja kommentit tunnuksilla ja tunnuksen voi saada myös kannattajajäsen

    Sari: Hei, näitä em asioita on hyvä miettiä kokouksessamme. Itse kannatan sivuston laittamista vain jäsenille, koska he tätä ylläpitävät sekä auttamalla meitä tuottamaan materiaalia sivustolle, että myös maksamalla jäsenmaksut, jotta saamme maksettua kuluja näistä. Ja kuten Solja sanoi, ilmaista kirjojen painattaminen ei ole.

    • Kannatan Sarin ehdotusta, ei kaikille avoin, täytyy muistaa, että sivujen ylläpito on kovaa työtä, haluan, että laatu säilyy ja saamme iloita laadukkaasta raportoinnista jatkossakin.