1890-1900 lukujen vaihteessa heräsi toivomus saada Laitasaareen oma postipysäkki. Postit menivät Muhoksen kirkonkylälle, mikä aiheutti lehtien ja kirjeiden noudossa sekä lähetyksessä ylimääräistä vaivaa. Postit lähtivät tuolloin Oulusta Muhokselle, Utajärvelle ja Puolangalle maanantaina, torstaina ja lauantaina klo 10 illalla. Asiasta kirjoitettiin mm. 21.12.1900 Kaiku-lehdessä sekä 4.3.1902 Louhi-lehdessä, josta alla
Kuitenkin on Apajan talonväki saanut tehdä ja täyttää postilaitoksen palvelijan virkaa ilman palkkaa useita vuosia, ja toimittaa kirjeiden ja sanomalehtien jakamista. Sanomalehtiä tulee nykyään taas Apajaan aivan lopulle 60:tä numeroa kerralla kolme kertaa viikossa Oulusta, ja muualta tulevat, jotka palautetaan Muhoksen postiasemalta Apajaan paikkakunnalle jaettavaksi vielä erittäin. Kirjeitä paikkakuntalaiset lähettävät vähintään kymmenkunta (päivässä), mutta usein enemmänkin, joka postiin.
Samoin on tulevia aina enemmän, jotka Muhoksen postiasemalta lähetetään Apajaan paikkakunnalle jaettavaksi. Kun paikkakunnalla on liikettä synnyttäviä laitoksia, kaksi kauppaa, meijeri- ja maanviljelyskoneiden myöjä sekä meijerikonsulentti ja Amerikassa olevia kansalaisia, aikojen kuluessa kulkeneita ehkä enemmän kun joltakin muulta paikkakunnalta, ja kun paikkakunta on tiheimmin asuttuja seutuja pohjan perillä, niin syystä syntyy liikettä. Sen tähden olisi välttämättömän tarpeellinen saada postipysäkki Apajaan. Kun postin kuljettajat Apajaa käyttävät majatalonaan, niin ei siitä syntyisi postinkuljetukselle mitään hankaluutta, kun paikka on postitien varrella, niin hyvin kesä- kuin talvikulun aikana, ainoastaan palkattu palvelija ja vastuunalainen asioitsija olisi asetettava.
Vielä kun postilaitos on itsensä kannattava laitos, niin on yleisölle vastenmielistä ruveta aina asiain näin ollen liikoja lantteja lähetyksistä luovuttamaan. Vaikka Apaja ei ole mikään virkaan asetettu toimisto, täytyy talonväen yöllä ja päivällä toimittaa postin palvelusta. Sentähden toivoisi kansa postihallituksen puolelta postipysäkin asettamista Apajaan Muhoksen Laitasaaren kylään.
Paikkakuntalainen
Vaikka oma postipysäkki saatiin, ei posti siltikään aina kulkenut jouhevasti, kuten Kalevassa no 15, 20.1.1911 kirjoitetaan
Yleisöltä – Toivomus postiin nähden
Mikähän siinä lienee syynä kuin Muhoksen Laitasaarenkylän posti menee melkein aina kirkonkylään? Lieneekö syy siinä että Oulun postikonttorissa pakataan Apajan postipysäkille osotetut kirjat ja sanomalehdet kirkonkylän postilaukkuun?
Jos vaan syy on siinä niin Laitasaaren kyläläiset toivovat että Oulun postikonttorissa tästä lähtien pakattaisiin Laitasaaren kylän posti Apajan postipysäkille jääpään laukkuun, sillä se on hyvin ikävä kun tärkeät kirjeet ja myöskin sanomalehdet menevät sivu ja sitten vanhentuneena ne saa vasta. Kirjeet, varsinkin tärkeät, saa liijan myöhään.
Laitasaarelainen
Liitto-lehdessä 13.2.1908
Postilaiset hoi! Kai te tiedätte että Lautiosaari on Kemissä ja Laitasaari Muhoksella. Vai mikä on kun mainittuihin paikkoihin lähetettävät lehdet usein eksyvät toisiinsa.
P.S. Millainen oli postipysäkki – lue siitä Wikipediasta. Myöhemmin postia hoiti Hanna (Iida Johanna) Inkala (s. 1900, k. 1971) Alainkalassa, aina vuoteen 1967 saakka.