Kuva on otettu Siepon törmältä siis toiselta puolen jokea. Lehmät vietiin aina kesäksi eteläpuolelle. Ne olivat päivän ”märehtimässä” Siepon pellolla Silto-ojalla.
Lehmät tuotiin illalla törmälle, jossa ne lypsettiin. Olivat siinä yön ja aamulypsyn jälkeen vietiin taas Silto-ojalle.
Vieno ja Eeva kulkivat veneellä joen yli lypsylle. Tonkat tuotiin tietysti kotiin tullessa. Joku miehistä saattoi olla mukana soutamassa ja tonkkaa kantamassa. Tukkien irtouitto teki venematkasta usein myös vaarallisen – puomien välistä oli mentävä kun oli pakko päästä lypsylle. Maitokärryllä haalattiin rannasta navettaan kylmään sammioon jähtymään. On ollut raskasta hommaa naisilla.
Tässä kuvassa ovat Vieno Ojala sekä Paavo Ojalan vaimo Enni ja tyttärensä Airi. Kuvassa näkyy taustalla Vimparin rakennuksia. Heilläkin oli aittarakennus ja navetta pihassa.
Kiitos Ojalan Eilalle tästä hauskasta kuvasta kertomuksineen – kesäinen ilta-aurinko paistaa kuvan henkilöiden silmiin! Heräsi kuitenkin kysymys – miksi lehmät vietiin eteläpuolelle jokea? Oliko siellä enemmän sopivaa laidunta? Minkä rakennuksen nurkka näkyy oikeassa laidassa? Soljan huom.
Yksi vastaus artikkeliin “Siepon naisten lypsymatka”
Kun loppui eväs kotipuolen laitumilta siirrettiin lehmät toiselle puolelle jokea hyville ”ruokamaille”.
Valkea talon nurkka kuuluu Maijalan (Hannulan) taloon.
Eila